País Valencià 23/01/2013

L'aeroport de Castelló reconeix que ha llogat la pista a un equip de cotxes alemany perquè hi faci proves

L'empresa pública gestora de la infraestructura assegura que l'equip HWA AMG de Mercedes ha pagat 3.000 euros més IVA per fer ús de les instal·lacions

Efe
2 min

ValènciaLa societat pública Aerocas, que gestiona l'aeroport de Castelló, ha reconegut avui que ha cobrat 3.000 euros més IVA a l'equip alemany HWA AMG de Mercedes perquè realitzi proves aerodinàmiques a la pista, en una decisió autoritzada pel seu president, Carlos Fabra. En un comunicat remès als mitjans, des d'Aerocas s'assegura que el citat equip competeix en el Campionat de Turismes alemany DTM i que les proves han estat supervisades per 25 enginyers de l'empresa.

En un intent de remarcar l'impacte econòmic de l'operació –desconeguda pel govern valencià fins ahir–, el comunicat subratlla que la visita de l'equip alemany a l'aeroport de Castelló generarà uns ingressos de 50.000 euros per l'allotjament i la manutenció dels integrants de l'escuderia.

La decisió d'autoritzar aquestes proves, assenyala la nota, "és competència d'Aerocas" i prèviament s'havia sol·licitat un informe de seguretat als tècnics de l'aeroport per si els tests podien causar danys a la infraestructura. La resposta dels tècnics va ser que no es preveien danys, i per això la direcció de l'aeroport "ha donat el vistiplau a la realització d'aquesta prova".

"Proves similars a aquestes –matisen des de la societat pública– es realitzen en camps de vol com Maó; Druxford, Cotswold, Kemble o Bristol (Regne Unit), o Frankfurt Hahn, Dortmund o Shoenfeld (Alemanya)". El comunicat també assegura que s'ha signat un "contracte d'exoneració de responsabilitat" amb l'equip HWA AMG, amb una pòlissa de responsabilitat de cinc milions d'euros per poder cobrir els possibles danys.

La direcció de l'aeroport no havia comunicat al govern valencià la realització d'aquest test automobilístic. Un fet que no ha deixat de sorprendre fins i tot els mateixos membres del govern d'Alberto Fabra. Avui, la consellera de Cultura, Educació i Esport, María José Català, ha admès que no li sembla "adequat" que la Generalitat Valenciana no conegués que la societat pública promotora de l'aeroport havia autoritzat l'ús d'aquesta infraestructura per provar cotxes de carreres.

El PSPV va advertir dilluns passat la presència d'un cotxe de carreres en l'única pista de l'aeròdrom, inaugurat al març del 2011 i encara sense trànsit aeri. Una imatge que ahir es va repetir amb presència de dos bòlids, i avui tan sols amb un.

stats