País Valencià 27/09/2012

El govern valencià anuncia que tornarà a demanar l'aigua del riu Ebre

La consellera valenciana de Medi Ambient ha assegurat que, quan s'aprovi el nou Pla Hidrològic Nacional, l'executiu d'Alberto Fabra exigirà de nou el transvasament

Efe
1 min

ValènciaEl govern valencià tornarà a reivindicar el transvasament del riu Ebre una vegada s'aprovin els plans hidrològics de conca i entri en vigor de forma definitiva el Pla Hidrològic Nacional anunciat pel govern espanyol. Així ho ha assegurat avui als mitjans de comunicació la consellera valenciana de Medi Ambient, Maritina Hernández, després de participar en una jornada organitzada a Osca per la Comunitat General de Regs de l'Alt Aragó sobre el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre.

Segons ha explicat, "quan aquest document entri en vigor, i tant de bo hi entri al més aviat possible, i quan tots siguem capaços de fer aquest gran pacte nacional a través del Pla Hidrològic Nacional, la nostra comunitat tornarà a reivindicar el transvasament de l'Ebre".

Durant la inauguració de la jornada, el secretari d'estat de Medi ambient, Federico Ramos, ha incidit en el compromís del govern de Mariano Rajoy d'ultimar tots els plans hidrològics de conca abans de finals del 2013.

Ramos ha recordat el compromís aconseguit en aquest sentit pel ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, que en un acte públic dut a terme a principis d'aquest mes a Vilanova de Castelló (València) va anunciar que l'executiu formularia un Pla Hidrològic Nacional un cop estiguessin preparats els plans hidrològics de conca.

stats