País Valencià 10/12/2012

Fabra avisa els seus nous consellers que no tindran "terminis de gràcia" perquè la ciutadania "no espera"

El president de la Generalitat Valenciana ha defensat que les mesures del seu govern ja estan donant resultats positius en l'acte de presa de possessió dels nous consellers

Efe
2 min
El nou govern valencià ha pres possessió aquest matí a València. / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha afirmat avui que el seu nou govern tindrà com a màxim "referent" i preocupació "el benestar dels valencians", i ha advertit als nous membres del seu equip que no gaudiran de "terminis de gràcia o de cortesia" perquè la ciutadania "no pot esperar".

Així ho ha assegurat Fabra en el seu parlament en l'acte de presa de possessió dels nous membres del govern valencià, que després de la remodelació del passat divendres està compost per vuit consellers. Els titulars de Sanitat, Manuel Llombart; Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, i Hisenda i Administracions Públiques, Juan Carlos Moragues, entren per primer cop a formar part del Consell.

L'anècdota ha estat quan el president ha advertit al conseller d'Hisenda en to de broma que li toca "ballar amb la més lletja", perquè haurà de treballar per aconseguir l'"equilibri dels comptes" i "no gastar més del que s'ingressa", idea sobre la qual vol sustentar Fabra la nova administració pública valenciana.

El president ha destacat que el nou executiu pretén ser "un impuls d'esperança i més compromís" amb vista al 2013, un any "decisiu" per generar "un punt d'inflexió" que permeti la creació d'expectatives que comportin la creació d'ocupació. Fabra ha remarcat que el govern valencià ha d'enfocar el seu treball als ciutadans i "defensar els interessos de la Comunitat Valenciana", i fer-ho amb "prudència, valentia i decisió" amb l'objectiu principal de crear ocupació.

Un altre dels reptes marcats pel president valencià per al nou govern és l'elaboració en les pròximes setmanes d'un "calendari de pagaments" per respondre a una qüestió que "atabala" diversos col·lectius pels impagaments de la Generalitat Valenciana.

Les últimes dades donen esperança que la línia empresa pel seu govern porta al camí adequat, ha dit Fabra, abans d'assenyalar les bones dades de l'atur en els últims dos mesos, la creació de societats mercantils i l'augment de les exportacions.

stats