País Valencià 09/07/2013

L'aval de la Generalitat Valenciana al València C.F. per obtenir un crèdit de Bancaixa queda anul·lat

La justícia ha executat la sentència que lliurava al govern valencià de pagar el deute i els interessos del crèdit subscrit en 2009 a la Fundació València Club de Fubtol

Europa Press
1 min

ValènciaLa titular del jutjat contenciós administratiu número 3 de València ha acordat l'execució provisional de la sentència que va declarar nul l'aval concedit en 2009 per la Generalitat Valenciana a la Fundació València Club de Futbol per obtenir un préstec de Bancaixa –actualment Bankia–, en considerar que aquesta garantia anava "en detriment" d'altres socis. El crèdit atorgat a la Fundació va servir perquè acudís a l'ampliació de capital i es convertís en la màxima accionista del club.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, la jutge estima així la petició dels dos accionistes demandants, als qui no exigeix cap fiança. D'aquesta manera, deixa d'estar en vigor l'aval de la Generalitat Valenciana pel qual l'Administració va haver d'abonar al febrer 4,8 milions d'euros corresponents a interessos d'aquest deute.

Aquest pagament vencia a la fi d'agost –igual que ho farà aquest any un altre per idèntic import–, però es va prorrogar fins a final de novembre i, després, les parts es van donar de termini fins al 31 de gener per trobar una solució. No obstant això, la Fundació VCF va comunicar la impossibilitat de fer front aquest pagament i la negociació amb Bankia es va traslladar a la Generalitat Valenciana, com a avalista del préstec.

Segons les mateixes fonts, la decisió de la jutge no és ferma i cap la possibilitat de presentar un recurs davant el TSJ valencià. La jutge entén que pot haver-hi un perjudici per Bankia –que va recórrer aquesta sentència– i indica que l'entitat financera "podria reclamar a l'administració per aquests danys".

stats