País Valencià 19/02/2013

Un home s'encadena en una entitat bancària d'Alacant per protestar pel seu desnonament

L'home ha estat acompanyat per la plataforma Stop Desnonaments. El col·lectiu ha acudit a la sucursal per protestar per la política del banc en matèria d'habitatge

Efe
2 min
L'home encadenat dins d'una sucursal bancària a Alacant. / MORELL / EFE

AlacantUn home de 37 anys s'ha encadenat aquest matí a una columna de l'interior d'una sucursal bancària del Deutsche Bank a Alacant per reclamar la condonació del seu deute hipotecari, que ascendeix a 110.000 euros, i l'anul·lació de l'ordre de desnonament del seu habitatge prevista per a la primera setmana del mes de març.

Aquest ciutadà, que està a l'atur, ha accedit a la sucursal bancària amb un grup de persones, en la seva majoria membres del col·lectiu Stop Desnonaments, per protestar per la política bancària en matèria d'habitatge. Quan els efectius policials s'han personat a l'entitat després de ser avisats pels responsables de la sucursal, aquestes persones han decidit sortir del banc a excepció de José Vicente Muñoz, que instants abans ha optat per encadenar-se a una columna.

Aproximadament mitja hora més tard, la policia espanyola ha trencat la cadena amb una cisalla i l'home, a petició dels agents, ha abandonat l'entitat bancària entre aplaudiments i crits dels qui seguien els esdeveniments des de l'exterior. "És preferible encadenar-se a la porta d'un banc abans que llevar-se la vida", ha afirmat Muñoz en declaracions als periodistes.

L'afectat ha explicat que fa tres anys va subscriure una hipoteca per 133.000 euros amb l'entitat bancària, de la qual li queda ara un deute de 110.000 euros. "Durant el segon any d'hipoteca van pujar l'Euríbor i ja no podia pagar les quotes. Només tenia per pagar la hipoteca, i passava els mesos amb cinquanta euros. Fins que vaig perdre la meva feina i vaig haver de deixar de pagar", ha dit Muñoz.

Segons el portaveu de Stop Desnonaments, José María Copete, l'afectat sol·licita "la condonació del deute" per poder "refer la seva vida en termes econòmics", ja que "s'ha enfrontat a les conseqüències psicològiques de viure amb aquest deute". "Des que José Vicente va deixar de pagar, el banc va començar una estratègia sostinguda de fustigació, trucant-li dues i tres vegades al dia perquè pagués", ha afirmat Copete.

Segons el portaveu de la plataforma contra els desnonaments, la protesta de José Vicente Muñoz a la sucursal "simbolitza" el que li ocorre a moltes persones: "Estan encadenades a un banc i no poden sortir d'aquí", ha afegit José María Copete.

stats