País Valencià 07/03/2013

L'Associació de Bombers de València anuncia que no col·laborarà en cap desnonament per impagament

El portaveu de l'associació ha assegurat que els bombers valencians han participat en desnonaments per problemes d'higiene i de queixes de veïns però no per impagaments

Efe
1 min

ValènciaEl mig centenar de membres que conforma l'Associació de Bombers de València es negarà a participar en qualsevol desnonament per impagaments hipotecaris on sigui requerida la seva participació. Així ho ha assegurat avui el seu portaveu, Francisco García, en una roda de premsa celebrada a València en ser preguntat si els bombers d'aquesta entitat secundaran la negativa anunciada per altres companys gallecs, murcians, madrilenys i catalans.

"No s'ha donat encara el cas, però la nostra postura és negar-nos", ha dit García, qui ha recordat que els bombers valencians han actuat fins ara en desnonaments per problemes d'higiene o queixes dels veïns, "però no per impagaments". Francisco García ha explicat que aquesta iniciativa s'inspira en el gest del seu company de la Corunya que es va negar a participar en el desnonament d'una octogenària, una acció, recorda, "que va commocionar el país".

Els bombers d'aquesta associació, a més, donaran a la Plataforma de Persones Afectades per la Hipoteca (PAH) part dels endarreriments del salari que els deu l'Ajuntament de València pels serveis que van efectuar el passat any durant les Falles i de l'operatiu d'aquest any, com a suport a la seva causa i per una "major justícia social".

La PAH, que ha agraït el suport del col·lectiu de bombers, ha anunciat així mateix que el proper dia 18 traslladaran a la mascletà de València una campanya d'arreu l'estat espanyol amb el lema "Hi ha vides en joc", per recordar als diputats que el 90 per cent de la ciutadania dóna suport a la Iniciativa Legislativa Popular per portar al Congrés dels Diputats una modificació de la llei hipotecària.

stats