Un vídeo del PP valencià inclou imatges dels grups d'extrema dreta i ultres España 2000 i GAV

Els populars van engegar a principis de setmana la campanya #SomValencians, coincidint amb la diada del 9 d'Octubre

De nou el nom del Partit Popular valencià va de la mà de l'extrema dreta. Si aquest estiu van ser alguns membres de Noves Generacions els que van propiciar aquesta associació després d'aparèixer públicament fotografiats amb banderes franquistes, ara és un vídeo elaborat per la direcció el partit en què es veu una imatge de membres del partit ultra España 2000 i del grup d'extrema dreta i regionalista Grup d'Acció Valencianista (GAV).

Aquest vídeo forma part de la campanya #SomValencians que va posar en marxa el PP a principis d'aquesta setmana. Amb aquesta etiqueta a Twitter, el partit volia recollir a les xarxes socials el sentiment dels valencians davant la celebració de la diada del 9 d'Octubre. El vídeo que es va presentar dilluns passat a la seu del PP i en presència del president Alberto Fabra està elaborat mitjançant una barreja d'imatges dels racons i costums més significatius del País Valencià i d'instantànies de gent portant la bandera espanyola i la senyera coronada amb franja blava.

Entre totes aquestes imatges, però, al PP se li va colar una fotografia de membres d'España 2000 i del GAV mentre participaven en la processó cívica del 9 d'Octubre de l'any passat. Segons ha denunciat avui el diari 'Levante-EMV', per uns segons es veu al vídeo una pancarta en què està escrit "Som valencians i espanyols. No catalans".

També es veu a la imatge la tradicional banda de cornetes i tambors que cada any guia la comitiva d'España 2000, que, tot i ser un grup d'extrema dreta, participa cada any als actes institucionals del 9 d'Octubre amb el vistiplau de l'Ajuntament de València, que presideix Rita Barberá.