País Valencià 09/05/2013

L'expresident del Partit Popular de Castelló Carlos Fabra reconeix haver donat 5.000 euros al partit

L'exdirigent popular assegura haver fet dues aportacions al partit "com les han fet altres membres que ocupen càrrecs" de direcció en el PP

Efe
2 min

CastellóL'expresident de la Diputació de Castelló i del PP provincial Carlos Fabra ha reconegut avui haver fet donacions personals al Partit Popular per valor de 5.000 euros. Fabra així ho ha assegurat durant una roda de premsa celebrada a la Cambra de Comerç de Castelló, de la qual és secretari general, en ser preguntat per l'aparició del seu nom en els anomenats 'papers de Bárcenas'.

Carlos Fabra s'ha preguntat si no pot "donar" al seu partit "el que vulgui" i ha dit que efectivament ho va fer: "Un any li vaig donar 4.500 euros perquè era necessari". L'expresident ha aclarit que ell era una "persona de partit", que estava retribuït i que en el moment en què ho va fer "es necessitava que aportés diners per al partit" dels seus ingressos com a president de la Diputació, per la qual cosa va fer "una aportació, com l'han fet altres membres que ocupen càrrecs".

També ha reconegut que l'any següent a la primera donació va aportar 500 euros i que va demanar 500 euros a gairebé tots els parlamentaris. De tots ells, "va haver-hi qui no va fer la donació i no se'l va reprendre", ha assegurat Fabra, que ha assenyalat, però, que van fer la donació de 500 euros "una gran part" dels parlamentaris.

"Si érem 50 càrrecs electes, doncs van ser 25.000 euros que van poder solucionar en aquell moment alguna situació financera delicada del partit, perquè mai hem nedat en l'abundància", ha afegit. D'altra banda, en ser preguntat per la gestió del PP nacional del cas Bárcenas, Fabra ha dit que l'extresorer és "un pocavergonya".

Els comptes del PP, ha asseverat, "estan auditats pel Tribunal de Comptes i està tot clar", per la qual cosa ha afegit: "El que tingui en la seva consciència haver-la fet, que la pagui". Carlos Fabra ha dit que és "increïble" el que ha succeït amb Luis Bárcenas, però ha agregat que són coses que passen a tot arreu.

En aquest sentit, ha demanat als mitjans de comunicació que parlin més dels "mil milions dels ERO d'Andalusia", dels quals, ha assegurat, "una part important s'ha gastat en putes i cocaïna, però no sabem on és la resta dels diners".

stats