País Valencià 28/09/2016

Carlos Fabra: "El Partit Popular abandona la seva gent molt ràpidament"

L'expresident de la Diputació de Castelló considera que Rajoy "és un mal company de viatge" i li retreu no haver aclarit que ell no era a la presó per corrupció

Europa Press
3 min
L'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, arriba a la compareixença per valorar la sentència de l'Audiència que el condemna a quatre anys de presó / ACN

ValènciaL'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra ha reaparegut en l'escena pública. El que va ser líder durant dècades del PP castellonenc està complint ara una condemna de quatre anys de presó per quatre delictes fiscals, motiu que no li ha impedit concedir una entrevista a Radio Internacional on es despatxa sense embuts amb alguns dels seus antics companys de partit.

Fabra, que gaudeix des del passat mes d'abril del tercer grau penitenciari, ha assegurat aquest dimecres que el líder del PP i president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, és "un tipus honest però un mal company de viatge", al mateix temps que ha acusat el PP "d'abandonar la seva gent molt ràpidament", especialment "gent a la qual li deuen molt", com Rita Barberá.

L'exdirigent del PP a la demarcació de Castelló s'ha defensat recordant que ell està condemnat per "un delicte fiscal menor" i no per corrupció, encara que ha criticat que en el seu moment els mitjans de comunicació van fer d'ell "un corrupte mediàtic, sense cap aval ni sentència".

Fabra ha valorat la situació del PP, de la qual ha dit que "en totes les famílies hi ha fills bons i fills dolents", en al·lusió a la corrupció. Per això considera que és "injust" acusar Rajoy de ser el responsable que una persona cometi un delicte i ha defensat que el líder del PP ha donat "exemple de transparència política" i de ser un "tipus bo i honest", encara que "un mal company de viatge".

De fet, ha admès que es va sentir "molt dolgut" quan Rajoy, en una entrevista amb Jordi Évole, no va aclarir que ell no estava condemnat per un delicte de corrupció, sinó per un delicte fiscal menor. "Això sí m'ha dolgut molt, i em va decebre molt com a persona" perquè "li tenia una gran estima personal, i teníem una relació fluïda, i no ha estat a l'aguait per aclarir que jo no era un corrupte", ha afirmat.

Admiració per Barberá

D'altra banda, Fabra ha desitjat el "millor" al que durant molts anys va ser el seu partit, al qual ha recriminat "abandonar la seva gent molt aviat, molt ràpidament", especialment gent a la qual "li deuen molt". En el seu cas, Carlos Fabra ha remarcat que hi ha hagut companys que s'han preocupat per ell, però creu que, en general, els membres del PP li van donar "una puntadeta afectuosa" i el "van abandonar a la seva sort".

"Hi ha gent en l'executiva del PP que no han guanyat en la seva vida unes eleccions i s'atreveixen a pontificar sobre gent que ho ha estat tot en el PP, i m'estic referint a Rita Barberá, a la qual jo admiro perquè ha estat la millor alcaldessa que ha tingut València en la seva història", ha subratllat.

Al seu judici, Barberá "no és corrupta" i "tampoc ho és sota el punt de vista de la legalitat, perquè ningú encara l'ha condemnat per corrupció", ha remarcat Fabra, que ha afegit que és "per morir-se del riure" que s'acusi l'exalcaldessa d'un delicte de blanqueig de capitals "per mil euros".

Respecte a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, ha dit que se'l pot "acusar de qualsevol cosa menys de ser un corrupte i mala gent" perquè és "una bellíssima persona i un senyor". "És un gran amic meu i un home honrat", ha remarcat.

"Polític provincià"

Fabra ha posat en valor la seva labor al capdavant de la Diputació de Castelló, un treball al qual es va dedicar "en cos i ànima" i va aconseguir "grans coses" per al territori. "Mai vaig tenir aspiracions d'anar més lluny malgrat que vaig tenir moltes oportunitats de ser en un govern d'Espanya o de la Generalitat, però jo no hi estava interessat perquè sóc un polític provincià", ha puntualitzat Fabra.

L'expresident de la Diputació, condemnat a quatre anys de presó per frau a la hisenda pública en el cas Naranjax, ha admès que "mai" va imaginar-se que acabaria a la presó i ha assenyalat que la seva estada l'ha ensenyat a "complir amb el que està establert per no entrar a la presó, perquè és un mal lloc".

stats