País Valencià 16/01/2013

La Fiscalia demana 11 anys de presó per a l'exconsellera de Turisme valenciana en relació amb la trama Gürtel

El ministeri públic demana el sobreseïment de les actuacions contra l'ex vicepresident valencià, Vicente Rambla, i demana l'obertura de judici oral contra la resta d'imputats

Efe
1 min
Milagrosa Martínez durant la seva declaració com a testimoni en el "cas dels vestits".  / SOLER / ACN

ValènciaLa Fiscalia Anticorrupció demana 11 anys de presó per a l'exconsellera de Turisme de la Generalitat Valenciana Milagrosa Martínez per les presumptes irregularitats en les contractacions del govern valencià amb la trama Gürtel per al muntatge del pavelló de Fitur entre els anys 2005 i 2009. Per contra, el ministeri públic sol·licita l'arxivament de la causa contra l'ex vicepresident autonòmic Vicente Rambla.

En el seu escrit de conclusions, presentat ahir davant el magistrat instructor del Tribunal Superior de Justícia valencià i donat a conèixer avui, la Fiscalia demana altres 11 anys de presó per a l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret –condemnat ja en el conegut 'cas dels vestits', on va estar imputat també Francisco Camps–, i la inhabilitació de nou anys per a l'exercici de càrrec públic per a tots dos.

La Fiscalia també planteja la inhabilitació durant nou anys per a la també exconsellera de Turisme Angélica Such, i demana 14 anys de presó per a la coordinadora de les fires de l'Agència Valenciana de Turisme, Ana Grau, i 11 per a l'exgerent de l'Institut de Turisme d'Elx Isaac Vidal.

El jutge instructor va donar per acabada la instrucció al mes de desembre i en les properes setmanes podria fixar la data d'inici del judici oral. Aquesta és una de les tres causes que conformen el conegut cas Gürtel. Les altres dues investiguen un possible delicte electoral el 2007 i un delicte de falsedat en les eleccions generals del 2008.

stats