País Valencià 05/02/2013

La denúncia de Compromís pels contractes de Nóos amb Rita Barberá arriba a la fiscalia de Balears

El grup municipal creu que la fundació que va signar els convenis per celebrar el Valencia Summit no va aplicar la llei de contractes, tot i rebre diners públics

Acn
2 min

ValènciaEl grup municipal Compromís de l'Ajuntament de València ha informat que la Fiscalia de València ha remès a la de les Illes Balears la denúncia que va presentar sobre els contractes del consistori amb l'Instituto Nóos. Segons ha explicat la regidora, Consol Castillo, en l'escrit que va presentar a la Fiscalia es detallen els pagaments de l'Ajuntament de València a la Fundació Turisme València des de l'any 2003 i fins al 2012, els quals van sumar més de 52 milions d'euros.

Compromís ha informat a través d'un comunicat que el passat 24 de gener va informar la Fiscalia sobre aquestes quantitats. Segons la mateixa font, en l'escrit de la Fiscalia, signat el mateix dia, s'anuncia la creació d'un expedient governatiu, el 8/2013, i com que la denúncia de Compromís fa referència a les diligències prèvies, 2677/08, el conegut com 'cas Nóos', instruïdes al jutjat d'instrucció 3 de Palma, ha donat trasllat a la Fiscalia de les Illes Balears.

La regidora Consol Castillo va denunciar, uns dies després de presentar la denúncia davant la Fiscalia, que l'Ajuntament de València ha aportat a la Fundació Turisme València, des de l'any 1992 i fins al 2013, 64,2 milions.

Castillo ha explicat que el govern de l'alcaldessa, Rita Barberá, ha rebutjat dues vegades el debat en el ple d'una moció on se sol·licitava que l'Ajuntament que ella presideix es personés en la causa oberta pel cas Nóos amb l'objectiu de defensar els interessos de la ciutat, que estan o podrien estar afectats en aquest procés, per mitja de la sol·licitació de la devolució dels diners presumptament malversats.

L'acord per a la celebració de les tres edicions del fòrum Valencia Summit es va signar entre l'Instituto Nóos i la Fundació València Turisme Conventions Boureau. Per això, Compromís va presentar totes les quantitats i expedients pressupostaris on s'ordenen les transferències de l'Ajuntament de València a aquesta fundació. Segons el grup municipal, aquesta informació reforça la tesi que la Fundació Turisme València, tot i ser sobre el paper una fundació cultural privada, era una fundació presidida pel vicealcalde de València, Alfonso Grau, i que viu fonamentalment de les aportacions del mateix Ajuntament.

stats