País Valencià 10/02/2013

La fundació Valencia Turismo va gastar 1,4 milions en actes de l'Institut Nóos, segons Esquerra Unida

La formació política farà pública demà la documentació que demostra els pagaments a la fundació que va presidir Urdangarin per l'organització dels 'Valencia Summit'

Efe
1 min
Ignacio Blanco mostra una documentació relativa als contractes del govern valencià amb Nóos.

ValènciaLa formació política Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha denunciat avui que la Fundació Valencia Turismo Convention Bureau va gastar, almenys, 1.479.930 euros en les jornades sobre turisme i esport 'Valencia Summit' que va organitzar l'Institut Nóos quan estava dirigit per Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres.

Així ho ha avançat avui en un comunicat el portaveu adjunt d'aquest grup a les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, qui demà donarà a conèixer en roda de premsa la resta dels pagaments que va efectuar l'esmentada fundació municipal, coneguda com Turisme VLC, a l'institut Nóos. Segons avança Blanco, entre la documentació comptable d'aquesta fundació consten com a despeses efectivament realitzades en les tres edicions de 'Valencia Summit' gairebé 1,5 milions d'euros. Una xifra que segons el mateix Blanco és "superior" a la que es coneixia fins el moment i que podria ser "bastant més gran".

Per al portaveu d'Esquerra Unida a l'ajuntament de València, Amadeu Sanchis, aquestes xifres demostren que el consistori era "la principal" font d'ingressos, i que a més va utilitzar aquesta fundació "per intentar evitar la tasca de fiscalització política" dels partits de l'oposició.

stats