El País Valencià suma dos nous brots de coronavirus i ja n'acumula 12

Els nous nuclis de contagis es troben a Gandia, amb 10 positius, i a Santa Pola, amb quatre

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha informat de la detecció de dos nous brots de coronavirus. En concret, a les localitats de Gandia (Safor), amb 10 persones contagiades que pertanyen a una família i els seus contactes més pròxims, i a Santa Pola (Baix Vinalopó), brot que afecta quatre treballadors d'una empresa. En els dos casos la conselleria reconeix l'alta probabilitat que la quantitat de positius confirmats augmenti durant les pròximes hores.

En total, al País Valencià hi ha 12 brots actius. En concret, a Gandia (10), Fortaleny (3), Borriana (4), dos a Santa Pola (8),   Rafelbunyol (4), Foios (12), Castelló de la Plana (35), Cullera (3), Llíria (3) i dos a València (9).

23 nous casos

Pel que fa al total de positius, aquest dimecres s’han confirmat 23 nous casos, que situen la xifra total de contagiats confirmats amb proves PCR des de l’inici de la pandèmia en 11.861. Avui hi ha 299 (+6) casos actius, 67 (+3) dels quals estan ingressats en hospitals, quatre a l’UCI.

En relació amb les residències, hi ha sis geriàtrics amb almenys un cas positiu, sense que se n'especifiqui la quantitat total. Més positiva és la dada de defuncions, ja que aquest dimecres el País Valencià suma el vuitè dia sense morts, una xifra que manté el nombre total de defuncions en 1.476.

El + vist

El + comentat