La Generalitat sol·licitarà que el País Valencià passi a la fase 3 el 15 de juny

El Consell avança que en la nova etapa permetrà el moviment lliure entre les tres províncies

El cap del Consell, Ximo Puig, ha anunciat que la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública demanarà aquest dilluns que tot el País Valencià passi a la fase 3 del pla de desescalada a partir del 15 de juny. 

El president de la Generalitat ha informat que aquest dimarts tindrà lloc una reunió del Consell en la qual s'abordarà el procés de desescalada i les mesures que es posaran en marxa a partir de la fase 3, etapa que preveu que l'autoritat es delegui en les comunitats autònomes. Puig ha avançat que una de les mesures que aplicarà l’executiu autonòmic serà la consideració del conjunt del País Valencià com una única unitat territorial, per la qual cosa s'autoritzaran els moviments entre les tres províncies a partir del 15 de juny.

Dades favorables

El cap del Consell ha afirmat que la setmana passada ha sigut "decisiva" en l'evolució favorable de la pandèmia, i ha afirmat que la presència del coronavirus està "clarament en reculada", com ho demostraria el fet que no es va produir cap mort durant cinc dies, "una circumstància inèdita en tres mesos".

En aquesta línia, Puig ha destacat que en 470 municipis valencians, el 87% del total, no s'ha registrat cap cas positiu durant les últimes dues setmanes, que la taxa de reproducció, que indica els contagis secundaris per persona infectada, està estable entorn de 0,7 i que tan sols el 0,9% de les proves PCR donen positiu.