Sancions de fins a 30.000 euros per als participants en la festa que va originar un brot a València

També podrien ser multats els gestors i propietaris de la residència d'estudiants

Sancions d'entre 601 i 30.000 euros. És el que ha proposat la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per als convocants, participants, directius i treballadors del col·legi major Galileo Galilei de València, on es va celebrar una festa que va originar un brot de 168 casos de coronavirus.

Un brot de covid-19 en una festa obliga a suspendre les classes a la Universitat Politècnica de València

Així ho ha anunciat aquest dimarts la consellera Gabriela Bravo, que ha detallat les conclusions de la investigació policial. Bravo ha alertat que les multes també podrien suposar el tancament temporal de la residència d'estudiants. La consellera ha indicat que, segons l'informe elaborat per la policia, el director, el coordinador i l'empresa propietària del Galileo Galilei també serien responsables del "total descontrol", la "inacció" i la "falta de mesures" que va afectar el col·legi major.

38 residents identificats

El document també considera responsables els joves que van convocar i participar en la festa, que inicialment va tenir lloc a la terrassa i, després, quan va ser dissolta, va continuar en dues habitacions. En aquests moments, la policia ja ha identificat 38 dels estudiants que hi van participar.

La consellera ha apel·lat a la "responsabilitat" de la ciutadania perquè no es repeteixi un "comportament incívic" que posi en risc la salut de tots i obligui a suspendre les classes presencials a 25.000 estudiants, tal com va passar a la Universitat Politècnica de València.

El + vist

El + comentat