Detecten un brot de coronavirus amb 19 positius a l'Hospital de Manises

El País Valencià ja acumula 31 nuclis de contagi i 612 casos actius

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha informat aquest dijous de la detecció de cinc nous brots de coronavirus. El més greu és el registrat a l’Hospital de Manises, amb 19 positius. Crida l'atenció, a més, que el nucli de contagi al centre sanitari s'hagi produït l'endemà de l'aparició d'un brot a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, amb quatre casos.

Juntament amb la detecció dels 19 positius de l'Hospital de Manises, aquest dijous també han aparegut dos nous brots a València, amb 10 positius "en l’àmbit social", un altre brot a Ròtova (Safor), amb quatre contagis, i un més a Sagunt, amb tres casos "en l’àmbit laboral".

El departament que dirigeix Ana Barceló també ha informat que el brot detectat aquesta setmana a la localitat de Sant Joan d’Alacant en realitat pertany a ciutadans residents a la veïna Alacant.

En total, al País Valencià en aquests moments hi ha 31 brots actius. En concret, a Gandia (84 positius), Castelló de la Plana (35), Peníscola (28), sis a València (25), Manises (19), dos a Santa Pola (12), Foios (12), Xirivella (12), Burjassot (10), Benidorm (8), Manises (7), Guadassuar (7), Fortaleny (6), Alacant (6), Xàtiva (4), Cullera (4), Ròtova (4), Sagunt (3), Borriana (4), Rafelbunyol (4), Llíria (3), Càlig (3) i Elx (3).

86 nous positius i 612 casos actius

Pel que fa al total de positius, aquest dijous s’han confirmat 86 nous casos, 29 més que dimecres, que situen la xifra total de contagiats confirmats amb proves PCR des de l’inici de la pandèmia en 12.334. En aquests moments hi ha 612 casos actius (+16), 63 dels quals estan ingressats en hospitals (+4), vuit a l’UCI (-1).

En relació amb les residències, hi ha vuit geriàtrics amb almenys un cas positiu, sense que la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública n'especifiqui la quantitat total. Més positiva és la dada de defuncions, ja que, igual que aquest dijous, no se n'ha registrat cap, circumstància que manté el nombre total de defuncions en 1.477.