País Valencià 18/12/2012

Foment licitarà els trams d'ample de via europeu des de Castellbisbal a València a principis de 2013

La ministra Ana Pastor es compromet a connectar el Corredor Mediterrani amb el port de Tarragona i la seva indústria petroquímica. No diu res, però, de la factoria SEAT

Salvador Almenar
2 min
Presentació del projecte d'implantació d'ample europeu ferroviari

Castelló de la PlanaLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat que a principis de 2013 el seu departament licitarà les obres dels trams del Corredor Mediterrani que transcorren entre Castellbisbal i Tarragona i des de Tarragona fins València. Així ho ha explicat la titular de Foment aquest matí durant la presentació del projecte d'implantació de l'ample internacional ferroviari al Corredor Mediterrani realitzada al port de Castelló de la Plana.

Pastor ha confirmat que amb la licitació d'aquests trams en el primer trimestre, l'ample de via europeu arribarà des de la frontera francesa a la factoria Ford d'Almussafes l'any 2015. La ministra també ha parlat de les connexions amb els diferents nusos logístics i ha assegurat que el tram Castellbisbal-Tarragona, amb una inversió estimada de 416,6 milions d'euros, "donarà accés en les dues amplàries (ibèrica i internacional) al port de Tarragona i a les seves petroquímiques".

La ministra no ha parlat, però, de la connexió amb la factoria SEAT de Martorell, tot i ser una de les grans reivindicacions de la Generalitat. Per contra, sí que ha assegurat que el tram Tarragona-València, que preveu una inversió de 891 milions d'euros, contempla la construcció d'un ramal que permeti a la factoria valenciana de Ford estar connectada amb el Corredor Mediterrani.

En l'acte han estat presents el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra; la consellera d'Infraestructures, Isabel Bonig; l'alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, a banda d'altres tants representants del teixit econòmic i industrial valencià. També el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha assistit a l'acte de presentació del projecte.

Font ha mostrat la seva cautela sobre els compromisos de la ministra Pastor perquè "són moltes promeses i pressupostos" incomplerts. "Això ens ho creurem el dia que vegem que comencin les màquines a construir el tercer fil", ha afirmat el director general de Transports català.

stats