País Valencià 06/11/2012

Esquerra Unida avisa que la imputació de Jaume Matas pot ser el "preludi de la de Francisco Camps"

La formació d'esquerres destaca les "grans similituds" entre els negocis "foscos" d'Over Marketing a les Balears i al País Valencià

Ara
2 min

ValènciaArran de la imputació de l'expresident del Partit Populaar balear, Jaume Matas, per un presumpte delicte de finançament irregular del partit, el portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Ignacio Blanco, ha destacat les grans similituds dels negocis d'Over Marketing amb el PP al País Valencià i a les Illes Balears. Blanco ha recordat que el mateix propietari d'Over Marketing va reconèixer, durant la declaració judicial, haver fet regals a Camps i haver rebut contractes manipulats de la Generalitat Valenciana.

El diputat d'esquerres ha denunciat que "una vegada més, es posa en evidència la connexió País Valencià-Balears en els negocis foscos amb diners públics gestionats per governs del PP, com va ser el cas Nóos d'Iñaki Urdangarin, i ara és el cas Over Marketing de Daniel Mercado". Tanmateix, Blanco ha reiterat la seva voluntat d'enviar al jutge Castro la documentació disponible sobre les relacions d'Over Marketing amb la Generalitat Valenciana.

A més, el diputat valencià ha assenyalat que la decisió judicial d'imputar Jaume Matas podria ser el "preludi de la de Francisco Camps", que ocupava el càrrec de president de la Generalitat Valenciana i del Partit Popular quan es van signar els contractes amb l'empresa. Blanco també ha assenyalat l'actual conseller de Governació, Serafín Castellano, com a possible imputat, atès que ell va signar un contracte amb l'empresa Over Marketing quan era conseller de Sanitat.

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida ha explicat que, segons el seu parer, "en aquesta trama es confonen interessos privats d'empresaris corruptes amb interessos partidistes de polítics, també presumptament corruptes. No és casual que dos dels tres contractes del Consell amb Over Marketing coincidissin amb la campanya electoral del 2003, en què el mateix Daniel Mercado va reconèixer haver treballat per a Camps".

Segons ha denunciat Ignacio Blanco, es podria sospitar que "al mateix temps que se signava un contracte A es feia un treball B; el primer el pagava l'administració i el segon el rebia el Partit Popular".

stats