País Valencià 15/09/2017

Les Corts Valencianes reclamen al Consell que aprovi una taxa turística

El Parlament rebutja instar el govern a accelerar l'aprovació del sistema de retorn d'envasos

Efe / Ara
2 min
El parlament valencià durant la celebració del debat de política general.

ValènciaEl maratonià debat de política general de les Corts Valencianes va finalitzar al voltant de les dues de la matinada amb l'aprovació d'una resolució que reclama al Consell la creació d'una taxa turística municipal al País Valencià. La proposta va tirar endavant amb els vots de Compromís, Podem i quatre diputats no adscrits; l'abstenció del PSPV i Ciutadans, i l'oposició del Partit Popular. Així doncs, el recompte de vots va ser de 34 a favor, 32 abstencions i 29 en contra.

La iniciativa sol·licita la posada en marxa el 2018 d'un impost sobre l'activitat turística que "contribueixi a millorar les infraestructures i el desenvolupament del sector turístic". David Torres, diputat de Podem, la formació que va impulsar la resolució, va assenyalar que, tot i que l'impost sigui municipal, haurà d'estar acompanyat d'una regulació autonòmica que obligui totes les localitats a la seva implementació.

També es va aprovar una proposta de resolució de Ciutadans per revisar en els pressupostos del 2018 l'impost de successions, donacions i patrimoni. La iniciativa va rebre el suport de Podem i el Partit Popular.

Menys sort va tenir la proposta de Podem d'instar el govern valencià a finalitzar la revisió del pla de residus i a incloure'l en aquest el sistema de dipòsit i retorn d'envasos. La iniciativa va aconseguir els vots de la formació lila i de Compromís, però l'oposició del PSPV, Ciutadans i el Partit Popular.

Discrepàncies al Botànic

Tot i que no ha estat la primera vegada, els vots en sentits oposats de PSPV i Compromís, les dues formacions que conformen el govern valencià, i Podem, partit que dona suport parlamentari al Consell, evidencien que la decisió de la formació lila d'accentuar el seu perfil esquerrà i de ser més exigents amb el govern valencià suposa l'inici d'un període de gran debat entre els socis de l'acord del Botànic.

stats