L'atur creix en 13.093 persones a l'agost al País Valencià, l'augment més important de tot l'Estat

El Consell atribueix les dades a "la finalització de la temporada d'estiu"

L'atur registrat al País València s'ha incrementat en 13.093 persones a l'agost. Aquest creixement suposa un augment del 3,72% respecte al mes de juliol. Amb aquesta pujada, la valenciana és l'autonomia on més ha crescut la desocupació en termes percentuals. En aquests moments al País Valencià hi ha 365.062 persones aturades, cosa que suposa 7.997 (-2,14%) persones menys que ara fa un any.

En el conjunt de l'Estat el vuitè mes de l'any va tancar amb 54.371 aturats més, i la xifra de desocupats puja fins als 3.065.804. Això implica un increment d'un 1,8% respecte al juliol, malgrat que respecte a l'any passat el total d'aturats ha caigut en 116.264 persones. A més, el sistema de la Seguretat Social ha perdut 212.984 contribuents de mitjana durant l'agost i se situa en 19,3 milions.

Final de la temporada d'estiu

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha reconegut que es tracta de "xifres negatives que reflecteixen la finalització de la temporada d'estiu en el sector serveis, turisme i construcció i també l'inici del nou curs laboral en sectors com la indústria, tal com passa en altres autonomies amb predomini d'aquests sectors com les Balears, Múrcia i Catalunya".

"La persistència d'aquests daltabaixos estacionals ens indica que encara queda molt treball de fons per fer, per transformar el model productiu i generar llocs de treball més estables i de més qualitat, i hi estem absolutament compromesos des de la Generalitat", ha afirmat Nomdedéu.

Nou govern espanyol per lluitar contra el canvi de cicle econòmic

Per la seva banda, des de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) han reconegut que els "preocupa molt" l'augment de l'atur al País Valencià i que sigui més gran que a la resta de l'Estat. Per a la CEV el repunt de la desocupació "confirma el canvi de cicle econòmic" i "l'escàs recorregut que poden suposar les noves mesures en la política monetària" de la Unió Europea. En aquest sentit, la CEV ha reclamat la formació de forma urgent d'un nou govern espanyol que implementi "mesures que redueixin els graus d'incertesa als quals està sotmesa l'economia estatal i elevin els seus nivells de competitivitat".