País Valencià 03/04/2013

La fiscalia conclou que el crim de les tres joves d'Alcàsser no ha prescrit

El jutge instructor va demanar a les parts pronunciar-se sobre aquesta qüestió, coincidint amb el vintè aniversari de la desaparició i mort de Toñi, Míriam i Desirée

Efe
1 min

ValènciaEl fiscal en cap de l'àrea d'Alzira (València), Javier Roda, ha elaborat un informe sobre el denominat cas Alcàsser en el qual conclou que els delictes pels quals va ser processat Antonio Anglés, actualment desaparegut per a les autoritats, no es troben prescrits i que per tant no s'ha extingit la seva responsabilitat.

Segons ha informat el ministeri públic, aquest informe ha estat elaborat a petició del titular del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 d'Alzira, qui va demanar el novembre passat a les parts personades en la peça separada que implica a Anglés en el triple crim que es manifestessin en aquest sentit. El fiscal del cas considera que la continuació de les recerques té "virtualitat suficient" per interrompre el termini necessari per a la prescripció del delicte.

L'Associació Clara Campoamor, que exerceix l'acusació popular en aquesta peça, ja va manifestar al jutge instructor el seu rebuig a la prescripció "almenys fins a 2029, tenint en compte que les últimes diligències practicades daten de 2009".

L'instructor va demanar pronunciament a les diferents acusacions i al ministeri fiscal, coincidint amb el vintè aniversari de la desaparició, al novembre de 1992, de Toñi, Míriam i Desirée, trobades mortes al gener de 1993 en un paratge forestal. Per aquest triple crim, Miquel Ricart, l'únic detingut en el cas, compleix una condemna de 170 anys de presó.

Així, el fiscal assenyala que les últimes actuacions relacionades amb la investigació del cas daten del 25 de setembre de 2009 referides a la intervenció del telèfon i el correu electrònic de la germana d'Antonio Anglés, Kelly Anglés, a fi de localitzar el seu germà i un dels principals sospitosos de la mort de les tres joves d'Alcàsser.

stats