País Valencià 25/09/2012

El president Fabra anuncia una retallada en el nombre de diputats i els òrgans d'autogovern

La proposta del Partit Popular redueix en 20 els escons actuals de les Corts Valencianes deixant el nombre de parlamentaris en un màxim de 79

Salvador Almenar
1 min
Alberto Fabra en el debat de les Corts Valencianes

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha concretat la seua proposta de reduir el nombre de diputats en la cambra autonòmica. Tot i que ja havia anunciat aquesta mesura, ha sigut aquest matí durant la seua intervenció en el debat de política general quan Fabra ha explicat que, d'acceptar la proposta del seu partit, les Corts passaran a tindre en un futur un màxim de 79 escons, 20 menys que actualment.

En el mateix paquet de mesures, el president valencià ha anunciat una forta retallada a l'autogovern valencià. Fabra ha plantejat reduir en un 50% el personal dels organismes estatutaris així com el 20% del seu pressupost per a despeses de funcionament i proposarà que aquestes institucions s'ubiquen en edificis públics.

El cap del Consell ha fet un repàs del seu primer any de govern i ha demanat als grups de l'oposició "acabar el debat" amb un gran acord per "no danyar la marca Comunitat Valenciana, defendre els nostres signes d'identitat i un finançament més just".

Al debat, que ha començat aquest matí i s'allargarà fins demà dimecres, ha acudit tot el grup parlamentari popular. Fabra ha estat acompanyat de tots els seus consellers i també de diputats tan poc habituals com Francisco Camps o Rita Barberá.

stats