País Valencià 28/02/2013

El País Valencià tanca 2012 amb un 3,45% de dèficit, el més alt de tot l'estat espanyol

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha fet públiques les dades del dèficit espanyol aquest dijous en roda de premsa

Ara
1 min
El conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, el dia del seu nomenament davant Alberto Fabra. / JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaEl País Valencià va tancar l'any 2012 amb un 3,45% de dèficit en relació amb el seu producte interior brut (PIB). Així ho ha anunciat fa uns instants el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una roda de premsa en què s'han donat a conèixer les dades del dèficit de l'estat espanyol. Segons les dades fetes públiques aquest dimecres, el País Valencià ha superat en gairebé dos punts l'objectiu de dèficit establert pel govern espanyol i que situava el límit en l'1,5%.

Tot i els esforços de la Generalitat Valenciana per contenir la despesa pública, el dèficit de l'any 2012 tan sols ha rebaixat unes dècimes el dèficit de l'any 2011, que es va situar en el 5%. Segons el compromís del govern valencià, els seus consellers hauran de rebaixar-se el sou en la mateixa proporció que la desviació del dèficit.

El conjunt d'Espanya va assolir un dèficit -diferència entre ingressos i despesa- del 6,74% (sense incloure l'impacte de les ajudes a la banca), 0,44 punts per sobre de l'objectiu del 6,3%. D'aquest 6,74%, un 3,83% correspon a l'Estat; l'1,73%, a les comunitats autònomes; el 0,20%, als ajuntaments, i el 0,96%, a la Seguretat Social.

stats