País Valencià 04/01/2013

El govern valencià contradiu les dades d'Hisenda i diu que les xifres sobre el dèficit "no són correctes"

El número dos de l'executiu assegura que el "risc" del desviament de l'objectiu de dèficit assenyalat pel ministeri no és real perquè "s'han barrejat xifres i conceptes"

Ara
1 min
El vicepresident ha desmentit el ministeri d'Hisenda després de la primera reunió de l'any del govern valencià.

ValènciaEl govern valencià del popular Alberto Fabra ha desmentit la informació del ministeri d'Hisenda sobre l'existència del risc de no complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,5% marcat per al 2012. Ha estat el vicepresident, José Ciscar, qui ha assegurat que les xifres presentades ahir pel departament de Cristóbal Montoro "no són correctes" perquè "s'han barrejat una sèrie de xifres i conceptes". "En ser qüestions tècniques a tots ens porta a moltes confusions", ha afegit.

Ciscar ha fet aquesta valoració en ser preguntat durant la roda de premsa posterior al ple del Consell sobre el "risc" de desviament dels objectius de contenció de la despesa pública marcats pel govern espanyol. El portaveu del govern valencià ha defensat els "esforços" de l'administració valenciana per apropar-se als objectius dissenyats per Hisenda i ha assegurat que les dades definitives demostraran que l'estalvi durant l'últim any serà d'"almenys 2.000 milions d'euros".

El vicepresident i portaveu ha dit, però, que fins que no es coneguin les dades definitives no es podran "valorar els esforços" de la Generalitat Valenciana. Uns sacrificis que Ciscar creu que donaran resultats perquè, tal com ha explicat en roda de premsa, "a 30 de setembre els alts càrrecs de la Generalitat [Valenciana] han certificat 626 milions d'euros d'estalvi sobre el pressupost del 2011".

stats