País Valencià 19/11/2012

Gairebé 17.000 famílies valencianes han estat desnonades des que va començar la crisi

La plataforma d'Afectats per la Hipoteca demana aturar els processos d'execució hipotecària oberts perquè es tracta d'un "genocidi financer"

Acn
1 min
Protesta d'aquest matí a la Ciutat de la Justícia de València. / SOLER / ACN

ValènciaEl País Valencià és el tercer territori de tot l'estat espanyol on més desnonaments hi ha. Segons les dades de la plataforma valenciana d'afectats per la hipoteca (PAH), al territori valencià s'executen una mitjana de 95 desnonaments diaris que sumen un total de 16.835 famílies desnonades des de l'inici de la crisi.

La plataforma valenciana s'ha adherit aquest dilluns a les reivindicacions per reclamar l'aturament dels procediments d'execució hipotecària presentant un escrit a la Ciutat de la Justícia. En declaracions als periodistes, la portaveu de la PAH a València, Rosa Montalbán, ha manifestat que la situació és "d'alarma social" i ha demanat aturar el que defineix com un "genocidi financer".

En la seva opinió, la moratòria de dos anys anunciada pel govern espanyol per a les execucions hipotecàries, "no aturarà aquesta alarma social" perquè considera que és "ineficient, discriminatòria i pur teatre". Montalbán ha afegit que s'ha fet segons el que han "dictat les entitats bancàries" i ha dit que és "un clam que no ens escoltin, ni als degans de jutges, ni als secretaris judicials ni a altres col·lectius socials que diuen que això és una xacra".

La plataforma reclama aturar les execucions hipotecàries, la dació en pagament com a mesura general i amb caràcter retroactiu així com una bossa de lloguer social amb preus que no superin el 30% dels ingressos mensuals de les persones afectades. Segons les dades de la PAH, en l'actualitat hi ha 16.972 casos d'execucions hipotecàries en vigor, que podrien ser aturats en cas de prosperar l'escrit presentat aquest dilluns.

stats