País Valencià 04/07/2013

Quatre detinguts a Elx per la compravenda d'un bebè

La mare del nen és una de les persones detingudes per la seva presumpta participació en l'adopció fraudulenta

Efe
2 min

ElxLa mare biològica d'un bebè, nascut l'agost del 2011, un matrimoni i un advocat, han estat detinguts a Elx per la presumpta compra i adopció fraudulenta del nen, segons han informat avui fonts de la policia espanyola. Després de passar a disposició judicial, la mare i el matrimoni han estat posats en llibertat amb càrrecs per un presumpte delicte d'alteració de la paternitat, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

Sobre la situació del quart detingut, les fonts han assenyalat que el jutjat "no té constància, en aquest moment, de les actuacions policials" relatives a "possibles intermediaris en la compravenda del bebè". La Generalitat Valenciana ha assumit la tutela del nen, que es troba a un centre de protecció de menors, segons han indicat a EFE fonts de la conselleria de Benestar Social.

El matrimoni detingut, resident al municipi il·licità, va aprofitar l'embaràs d'una coneguda per negociar amb ella la compra del bebè que esperava, a canvi de lliurar-li petites compensacions econòmiques a partir del seu naixement, assenyala la policia. A la mare biològica, amb problemes d'alcohol i drogues, li havien retirat la custòdia dels altres cinc fills, segons les mateixes fonts.

Un cop nascut el bebè, l'home del matrimoni va reconèixer el nen com a fill biològic i es van iniciar els tràmits legals d'adopció. En concret, va al·legar que la criatura era fruit d'una relació extramatrimonial amb la mare biològica.

En tot moment van ser assessorats per un advocat aportat per la parella, el qual va estar present en les cites que les parts van tenir per acordar els extrems de l'adopció fraudulenta del menor, treball pel qual hauria cobrat 1.200 euros, assenyala la policia. Fonts policials han explicat també que la detenció de la mare biològica del bebè es va produir dilluns passat i les de les altres tres persones, entre dimarts i ahir.

stats