País Valencià 20/06/2013

Detenen quatre persones pels enfrontaments amb la policia durant la inauguració de l'AVE a Alacant

Tots quatre estan detinguts per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat per haver llançat pedres als agents i haver agredit amb "puntades i pedres" un policia

Europa Press
1 min
ALDARULLS ENTRE MANIFESTANTS I POLICIES  Al final de l'acte d'inauguració del tram Madrid-Alacant de l'AVE les protestes van pujar de to i van acabar amb llançaments de pedres, un fotògraf ferit lleu, i un agent de la Policia Nacional agredit a puntades de peu.

AlacantEls agents de la Policia Nacional han detingut aquest dijous un total de quatre persones per un presumpte delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat durant les protestes registrades a Alacant després de l'acte d'inauguració de l'AVE entre Madrid i la capital alacantina celebrat dilluns. Els efectius policials van denunciar haver patit agressions i llançament de pedres. Està previst que els quatre detinguts –tots homes– passin a disposició judicial avui mateix.

Els incidents van tenir lloc davant mateix de l'estació d'Alacant, on es van concentrar diversos col·lectius amb motiu de la visita del príncep d'Astúries; del president del govern espanyol, Mariano Rajoy; dels ministres d'Afers Exteriors i de Foment, José Manuel García-Margallo i Ana Pastor, respectivament, i del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, entre altres autoritats.

Durant les protestes, diverses persones van llançar grava i pedres contra els agents, i un inspector de la policia va ser agredit suposadament "amb puntades i pedres" i li van prendre l'equip de transmissió i un telèfon mòbil, segons van assegurar a Europa Press fonts policials. Després de l'acte, alguns manifestants van intentar bloquejar la sortida de diversos cotxes oficials mitjançant la col·locació d'obstacles a la via, la qual cosa va obligar els agents a intervenir-hi.

stats