País Valencià 19/07/2013

Diversos detinguts i ferits en les protestes contra el govern del PP a València i Madrid

Quatre manifestants detinguts i dos policies ferits a València, i un detingut i set policies i cinc manifestats ferits a Madrid

Ara / Efe
2 min

ValènciaQuatre persones han estat detingudes i dos policies han resultat ferits durant els incidents produïts la tarda de dijous a València, després de la protesta celebrada davant la seu del Partit Popular i que havia estat convocada per diversos col·lectius a través de les xarxes socials. Per altra banda, les protestes a Madrid han deixat un detingut i set policies i cinc manifestats ferits.

A València, la protesta per exigir la dimissió del govern espanyol i valencià convocada a la seu dels populars ubicada al carrer Quart s'ha celebrat sense que es registrés cap incident. Des de les 19.00 i fins a les 21.00 h, aproximadament, unes 400 persones han mostrat el seu malestar pacíficament amb càntics i crits de "lladres", "govern, dimissió", "aquí hi ha la cova d'Alí Babà" o "Rajoy i Cospedal, a Soto del Real".

Ha estat un cop finalitzada la protesta quan han començat els aldarulls. Gairebé un centenar de persones continuaven manifestant-se pels carrers pròxims a la seu del PP i han arribat a tallar el trànsit a la Gran Via Ferran el Catòlic. Posteriorment, els manifestants s'han dirigit cap al passeig de la Petxina i el carrer Túria, on també han tallat el trànsit.

Segons el testimoni de fonts policials recollit per Efe, els incidents han començat quan un grup de manifestants s'han negat a identificar-se davant els agents policials, moment en el qual s'han produït empentes i forcejaments. El resultat d'aquest enfrontament ha estat la detenció de quatre persones, dos homes i dues dones majors d'edat, els quals s'acusen dels delictes d'atemptat i desordres públics.

Segons les mateixes fonts, dos policies han resultat ferits durant les protestes. Un dels agents hauria rebut l'impacte a l'esquena d'una pedra o un objecte contundent llançat des d'una balconada del carrer Túria i ha estat traslladat a un centre sanitari.

stats