País Valencià 21/03/2013

Compromís engega una campanya per denunciar el "deute il·legítim" de la Generalitat Valenciana

Segons les dades de la coalició, el deute ascendeix a 2.942 milions d'euros entre capital i interessos. Compromís proposa la realització d'una auditoria dels comptes públics

Ara
1 min

ValènciaLa coalició Compromís ha engegat avui una campanya informativa sobre el "deute il·legítim" de la Generalitat Valenciana. Des de la pàgina web auditoria.compromis.ws, la coalició explica el concepte de deute il·legítim, que són tots els diners que l'administració valenciana "ha injectat per finançar i/o equilibrar el dèficit (pèrdues) de la negligent gestió de les seves empreses públiques mitjançant ampliacions de capital (adquisició d'accions o participacions) i també els diners prestats a tercers sense que facen res perquè els retornen".

Segons les dades de Compromís, el deute il·legítim ascendeix a 2.942 milions d'euros entre capital i interessos, una quantitat que genera diàriament 500.000 euros d'interessos o 20.000 euros cada hora. A la web es pot descarregar l'informe elaborat per un grup d'experts que formen la sectorial d'economia de la coalició en el qual s'explica perquè s'ha arribat a aquesta situació i les conseqüències que aquest deute podria tenir per a l'administració valenciana.

La coalició no sols denuncia aquesta situació sinó que proposa fer una auditoria del deute públic "perquè sols d'eixa manera es podrà determinar quin és el deute il·legítim concret de la Generalitat Valenciana". Així, segons explica Compromís, una vegada identificat eixe tipus de deute, "caldrà trobar els instruments legislatius per impedir que es torni a generar més i recuperar tot els diners que es pugui".

stats