País Valencià 11/07/2017

Dimiteix el segon tinent d'alcalde de València per "les lluites internes de València en Comú"

El seu càrrec l'assumirà Maria Oliver, que forma part de Podem, formació que havia demanat la dimissió de Jordi Peris

Daniel Martín
2 min
El segon tinent d'alcalde, Jordi Peris, ha donat compte dels assumptes aprovats en la junta de govern de l'Ajuntament de València.

ValènciaEl segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València i portaveu de la plataforma electoral València en Comú, Jordi Peris, ha anunciat aquest matí la seva dimissió dels càrrecs i de l'acta de regidor per les "contínues lluites internes" que "han fet fracassar" aquest partit.

Peris també ha denunciat "atacs, intrigues, deslleialtats i lluites internes pel poder", tot i que ha assegurat que el detonant de la seva dimissió ha sigut "una circumstància familiar i personal".

Aquestes dures paraules del fins ara responsable de l'àrea de Participació, Drets i Innovació Democràtica han estat propiciades pels enfrontaments en el grup municipal i les crítiques que ha rebut per la seva gestió, especialment de Podem, partit que forma part de la plataforma electoral. De fet, la formació lila en va demanar la setmana passada la substitució com a portaveu de l'Ajuntament per la regidora d'Educació, Joventut i Esports, Maria Oliver, que ara ocuparà el càrrec. Entre els episodis que han generat més conflictes destaca la recent polèmica amb el ja exgerent del recinte cultural Las Naves, Rafael Monterde, per la seva relació amb el cas Cooperació, on es van desviar fons destinats a ajudes als països empobrits.

El fins ara segon tinent d'alcalde ha conclòs: "Vam sorgir com a plataforma ciutadana i espai de confluència de l'esquerra i no hem aconseguit cap dels dos objectius. Hem reproduït els vicis de l'esquerra i de la vella política" que han "llastrat el treball del grup municipal".

L'alcalde de València, Joan Ribó, amb les regidores d'Habitatge, María Oliver (esquerra), i de Seguretat Ciutadana, Sandra Gómez / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Domini de Podem

La marxa de Peris, que formava part de la plataforma com a independent, permet a Podem consolidar el seu domini i assumir el càrrec de portaveu, ja que tant Maria Oliver com Berto Jaramillo pertanyen a la formació lila. El lloc de Peris l'ocuparà Neus Fábregas, que era la quarta en la llista electoral.

stats