El govern espanyol designa un alt càrrec de l'executiu valencià com a comissionat del corredor mediterrani

Foment assegura que "impulsarà l'execució i accelerarà al màxim les obres programades i licitades"

El govern espanyol, en coordinació amb la Generalitat Valenciana, ha nomenat el secretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de l'executiu valencià, Josep Vicent Boira, com a comissionat del desenvolupament del corredor mediterrani després d'una trobada entre el delegat de l'executiu de Pedro Sánchez al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, el cap del Consell, Ximo Puig, i la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

Fulgencio ha assegurat que la designació de Boira és "la plasmació del compromís amb el desenvolupament de les infraestructures" del País Valencià, un compromís "total i absolut per millorar la vertebració territorial, l'impuls de la seva economia i la potenciació de la competitivitat de les empreses".

En el mateix sentit, Ximo Puig ha afirmat que "s'hi situa una persona valenciana, coneixedora del que és el corredor mediterrani i del que són les polítiques de l'arc mediterrani". El cap del Consell ha aplaudit el que ha qualificat com a "rellançament" d'aquesta connexió ferroviària.

"Impuls del corredor"

El delegat del govern espanyol ha aprofitat la trobada per assegurar que, tot i comptar "amb un pressupost heretat", el govern de Pedro Sánchez "impulsarà l'execució i accelerarà al màxim les obres programades i licitades".

Juan Carlos Fulgencio també ha afirmat que ahir el ministre de Foment José Luis Ábalos es va reunir amb la comissària europea de Transport, que es va comprometre a estudiar la inclusió en el reglament CEF (mecanisme per connectar Europa) de la connexió del corredor mediterrani amb la façana cantàbrica i atlàntica.