El govern espanyol sol·licita a l'Advocacia de l'Estat que recorri els senyals de trànsit en valencià de Bellreguard

L'Ajuntament defensarà l'ús d'una llengua "oficial reconeguda a la Constitució"

La Delegació del govern espanyol ha comunicat a l'Ajuntament de Bellreguard (Safor) que ha remès a l'Advocació de l'Estat la documentació sobre la infracció per la retolació dels senyals de trànsit del municipi únicament en valencià perquè ho recorri davant la jurisdicció contenciosa administrativa. Al document l'executiu estatal recorda al consistori que amb data 31 de gener li va requerir la introducció del castellà en els senyals de trànsit i que el va advertir de possibles infraccions, i que el consistori va respondre, amb data 2 de febrer, "sense acceptar aquest requeriment". 

L'alcalde de Bellreguard, Alexandre Ruiz, ha lamentat que la Delegació del govern espanyol "ni tan sols contesti a les consideracions que li va traslladar i es limiti a sobreentendre que l'Ajuntament es nega al requeriment". Ruiz ha afegit que el consistori prepara una resposta en la línia de la defensa dels drets que els veïns tenen com a valencianoparlants i de l'ús d'una llengua oficial reconeguda a la Constitució.

El govern espanyol obliga a retolar en castellà els senyals de trànsit a un municipi del País Valencià

500 persones en favor dels drets lingüístics i contra la "imposició"

El 2 de març, el dia que finalitzava el termini donat per canviar els senyals, centenars de persones es van concentrar davant l'Ajuntament de Bellreguard en defensa dels drets lingüístics i contra "la imposició" de retolar en castellà. La concentració va comptar amb el suport d'entitats, sindicats i partits polítics.

Un municipi valencià crida contra "la imposició" del govern espanyol de retolar els senyals de trànsit en castellà

El + vist

El + comentat