País Valencià 11/10/2012

El govern de Fabra estudia retirar la reforma estatutària aprovada el 2011 que blinda el finançament

La raó de l'executiu valencià és que així podria presentar una nova reforma estatutària que inclogués la reducció de diputats anunciada fa setmanes pel president

Acn
2 min
El vicepresident, José Ciscar, informa del temes tractats en la reunió del govern / ACN

ValènciaEl portaveu i vicepresident valencià, José Císcar, ha confirmat aquest dijous que l'executiu estudia retirar del Congrés la modificació de l'Estatut que equipara el finançament al pes poblacional del territori en relació amb l'Estat, una de les demandes històriques del PP i aprovada per les Corts Valencianes. La raó del govern presidit per Alberto Fabra és que així podrien tramitar una altra modificació estatutària que ja contemplés la mesura anunciada per Fabra de reduir les Corts Valencianes de 99 a 79 diputats.

D'aquesta manera, els populars valencians perdrien una altra ocasió de millorar el finançament del País Valencià, que es troba molt per sota de la mitjana estatal. Císcar ha explicat que la llei preveu que no es puguin incloure dues modificacions estatutàries en una mateixa legislatura i ha remarcat, sobre el finançament, que "ni es retira res ni es renuncia a res". Per això haurien de retirar la modificació que ja està registrada en el Congrés per fer-ne una de nova.

El vicepresident ha admès que s'estudia presentar una reforma estatutària amb el que ja es va aprovar en el seu moment a les Corts Valencianes i incorporar la reducció de diputats anunciada per Fabra al debat sobre l'estat del País Valencià. "Crec que la ciutadania té dret a saber si els grups de l'oposició estan o no d'acord amb una exigència que ens demana la societat valenciana", ha dit Císcar sobre la reducció de diputats a la cambra valenciana.

El Parlament valencià va aprovar el març de 2011, amb els vots a favor del PP, PSPV-PSOE i Compromís i l'abstenció d'EUPV, reformar la disposició addicional primera de l'Estatut valencià per incloure que les inversions de l'Estat al País Valencià s'hagin de fer d'acord amb el seu pes demogràfic per un període de set anys. La modificació del text, reformat l'any 2006, també inclou la creació d'una comissió de negociació entre la Generalitat Valenciana i el govern espanyol.

stats