Les falles ja prenen forma als carrers de València

Els artistes culminen aquests dies el trasllat de les peces abans de l'inici oficial de les festes

Els carrers de València ja respiren ambient faller mentre els monuments van prenent forma als carrers. Aquests són dies de retocs i acoblament de peces, de fer les darreres pintures i acabats dels ninots. La desfilada de camions, que van i venen des dels tallers carregats de peces envoltades en plàstics, s'ha fet cada vegada més intensa, i ha marcat el preludi d'unes festes que estan a punt de començar. Som a cinc dies de l'inici oficial de les Falles, però moltes obres que ja deixen entreveure el que exposaran.

Les habituals parades de bunyols, els petards i els espectacles pirotècnics acompanyaran les més de 700 falles que es podran veure en diferents punts de la ciutat entre el 16 i el 19 de març, dia en què seran cremades.

Aquestes seran les primeres Falles després de la declaració de la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La coincidència en cap de setmana dels dies centrals de la festa fa preveure que l'assistència d'enguany sigui massiva.

Des d'aquest dijous, hi ha 700 trams de carrer de la ciutat de València que estan tallats al trànsit, cosa que afecta la circulació de la ciutat a causa de la instal·lació dels monuments i dels 238 envelats que serveixen com a casals fallers de les diferents comissions. Amb tot, la instal·lació dels envelats s'ha endarrerit en relació als anteriors anys, fins a sis dies, amb l'objectiu de conciliar la festa amb l'activitat laboral diària dels veïns. Així mateix, l'Ajuntament de València ha reforçat el transport públic i instal·larà més de 300 lavabos a la ciutat.