País Valencià 13/06/2013

El PSPV dóna suport a la moció de Pere Navarro de revisar el concert econòmic basc i navarrès

El secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, s'ha mostrat partidari de revisar tot el sistema de finançament, incloses les particularitats d'alguns territoris

Acn
2 min
El líder del PSPV comparteix l'opinió del seu homòleg català Pere Navarro. / ACN

ValènciaEl secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, s'ha mostrat partidari aquest dijous de revisar tot el sistema de finançament autonòmic, incloses les particularitats del País Basc i Navarra. En declaracions a l'ACN, el líder dels socialistes valencians ha donat suport a les declaracions de Pere Navarro en les quals el secretari general del PSC ha apostat per eliminar el "privilegi" que, al seu parer, suposen els sistemes de concert econòmic basc i navarrès.

En opinió de Ximo Puig cal un nou sistema de finançament que "jerarquitzi tots els recursos en funció de totes les necessitats" i això implica "obrir" els concerts basc i navarrès. Després de la reforma dels sistema de finançament, aquests dos models, el basc i el navarrès, haurien de sumar "singularitat amb igualtat en l'aportació dels territoris en allò que sigui comú".

Ximo Puig ha defensat que el concert basc al igual que el conveni singular amb Navarra es pot mantenir però sense desigualtats en l'aportació entre els territoris. Puig ha manifestat que no està en contra d'aquests finançaments particulars i que és una singularitat "que es troba a la Constitució i que cal mantenir-la, el problema és el resultat".

En opinió del líder socialista valencià "hi ha un problema molt greu de transparència i claredat, els ciutadans han de saber què aporta cadascú, cal un reinici de tot el sistema de finançament", ha defensat.

El secretari general del PSPV-PSOE ha remarcat que "no es tracta de posar en qüestió els recursos de cada autonomia" i ha afegit que "una discussió entre les comunitats que acaba sempre en una confrontació, no va enlloc". Puig ha qualificat aquesta actitud de "joc pervers" i ha defensat el "reinici" del sistema de finançament per garantir així una sanitat i educació pública i gratuïta així com uns serveis socials de qualitat.

"Apostem per una revisió global del sistema de finançament en les institucions, és evident que l'aportació de Navarra i el País Basc cal revisar-la però el debat fals és una discussió entre les comunitats", ha advertit Ximo Puig.

stats