País Valencià 08/06/2021

Fiscalia denuncia per possible suborn tres alcaldes valencians per vacunar-se abans d'hora

El ministeri públic ha arxivat la investigació en relació amb cinc càrrecs públics més

Ara
2 min
L'alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, i l'alcalde del Verger, Ximo Coll, en una imatge d'arxiu

ValènciaLa Fiscalia Anticorrupció ha denunciat els alcaldes de la Nucia, Bernabé Cano (Partit Popular); els Poblets, Carolina Vives, i el Verger, Ximo Coll, els dos últims del PSPV, per un possible delicte de suborn després de rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus el gener passat saltant-se el torn de vacunació.

La causa ha sigut derivada als jutjats de la Vila Joiosa i de Dénia per continuar la seva instrucció, segons han confirmat fonts del ministeri públic a l'agència Europa Press. A més, i segons ha avançat aquest dimarts el diari Información, s'ha arxivat la investigació en relació amb cinc càrrecs públics més sobre els quals s'havia obert diligències per determinar les circumstàncies en les quals se'ls va administrar la vacuna. Aquests cinc càrrecs són el bisbe de la diòcesi Oriola-Alacant, Jesús Murgui; el diputat Juan Bautista Roselló; el regidor de Sanitat de l'Ajuntament d'Oriola, José Galiano; l'edil de Benejússer, José Antonio García, i també contra l'ex tinenta d'alcaldia de Dénia, Cristina Morera, que va dimitir després de fer-se pública la seva vacunació. De la mateixa manera, s'han arxivat les diligències per al cunyat i la germana del bisbe i contra el vicari general, Vicente Martínez.

En el cas dels alcaldes del Verger i els Poblets, el PSPV va obrir expedient i els va suspendre de militància després de fer-se pública la seva vacunació irregular en un centre de salut pel fet que "sobraven dosis". Tots dos van descartar dimitir durant les celebracions de plens extraordinaris sol·licitats per l'oposició per debatre les seves reprovacions. D'altra banda, la Diputació d'Alacant va retirar les competències a Bernabé Cano, que es manté com a diputat en la institució provincial.

stats