País Valencià 21/05/2013

La fundació de la visita del Papa a València devia 4 milions d'euros a creditors a finals de 2011

El secretari autonòmic del sector públic de la Generalitat Valenciana assegura que l'administració no farà noves aportacions de diners a la fundació

Efe
2 min

ValènciaLa Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València el 2006 i que està formada a parts iguals per la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament, la Diputació i l'arquebisbat, devia 4,1 milions d'euros a creditors comercials a la fi de l'exercici 2011. Així ho ha assegurat avui el secretari autonòmic del sector públic empresarial, Bruno Broseta, durant la seva compareixença davant la comissió d'economia de les Corts Valencianes.

Broseta ha explicat que pel govern valencià aquesta fundació hauria d'haver-se extingit, atès que ja va complir la seva fi fundacional, alhora que ha assegurat que la Generalitat Valenciana no farà cap altra aportació de diners a aquesta fundació perquè té "altres prioritats". Broseta ha assenyalat que el govern valencià va aportar 10.000 euros inicials i dos milions d'euros més destinats el 2010 a atendre pèrdues acumulades d'exercicis anteriors.

Broseta ha indicat que en els comptes de 2009 les pèrdues acumulades de la fundació eren de 7,9 milions d'euros, per la qual cosa si cadascun dels quatre patrons hi posava dos milions d'euros se saldava el deute, i per això el Consell hi va aportar el seu 25%, amb dos milions.

En la seva opinió, el president efectiu de la fundació –proposat per l'arquebisbat– hauria de convocar "al més aviat possible" el patronat i decidir l'extinció de la fundació, atès que des de 2007 incorre en supòsit legal d'extinció, com a pas previ a la liquidació, que és quan cal abordar el deute pendent.

Per Broseta, si aquesta decisió no s'ha adoptat no és perquè es vulgui "oculta" alguna cosa, sinó perquè la fundació va tenir moviments el 2007 i en particular el 2009, quan "afloren determinades despeses", i perquè el 31 de desembre de 2011 encara havia de pagar 4,1 milions d'euros a creditors comercials. El secretari autonòmic ha explicat que la fundació ha dipositat en el registre de fundacions els comptes de 2005 a 2011, dels quals s'han inscrit els de 2005 a 2009.

stats