País Valencià 22/10/2020

La Generalitat Valenciana proposa declarar el toc de queda nocturn fins al 9 de desembre

L'executiu plantejarà aquesta mesura al consell interterritorial d'aquesta tarda

Ara
1 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha traslladat als agents socials la possibilitat d'aprovar un toc de queda durant la matinada per reduir els contagis de coronavirus

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha traslladat aquest dijous als agents socials la proposta que plantejarà el govern autonòmic al consell interterritorial per declarar el toc de queda durant la matinada, entre mitjanit i les 6 del matí. El Consell vol que la mesura s'allargui fins al 9 de desembre, excloent-ne els treballadors del torn de nit.

Ho han confirmat els representants d'UGT, CCOO i la Confederació Empresarial Valenciana després de mantenir una reunió amb Puig. Segons ha indicat el president de la patronal, Salvador Navarro, és la idea que els ha avançat el cap del Consell, que ha detallat que la seva aplicació o prolongació més enllà del 9 de desembre "dependrà dels resultats". La intenció és arribar a Nadal amb unes xifres menys alarmants.

El líder d'UGT, Ismael Sáez, ha apuntat que els agents socials tenen coincidència "plena" amb la mesura i que els agradaria que fos de caràcter estatal, mentre que des de CCOO, el seu secretari general, Arturo León, ha dit que encara que el País Valencià és una de les autonomies que presenta més bona situació epidemiològica, "no convé esperar a tenir unes dades dolentes que obliguen a adoptar unes decisions més dràstiques".

stats