País Valencià 22/04/2021

El govern valencià amplia l'horari de la restauració i del comerç fins a les 22 h

S'incrementa l'aforament permès de les activitats culturals, que passa del 50% al 75%, i el de les cerimònies i celebracions, del 30% al 50%

Daniel Martín
2 min
El cap del Consell, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en una imatge d'arxiu

ValènciaEl govern valencià ha anunciat l'ampliació de l'horari de la restauració i del comerç fins a les 22 h. Actualment els bars i restaurants han de tancar a les 18 h i els establiments comercials a les 20 h. També amplia l'aforament permès de les activitats culturals, que passa del 50% al 75%, i el de les cerimònies i celebracions, que passen del 30% al 50%. Per contra, es mantenen el tancament perimetral i la restricció a la mobilitat nocturna. La flexibilització de les restriccions entrarà en vigor a partir del pròxim dilluns 26 d'abril i estaran vigents, com a mínim, fins el 9 de maig, coincidint amb la finalització de l'estat d'alarma.

Tampoc es modifica l'aforament de la restauració, que es manté en el 100% en terrasses i en el 30% en els espais interiors, en tots dos casos, amb un màxim de sis comensals per taula. La mateixa xifra de persones permesa per a trobades en espais públics i privats. Tampoc es canvia la regulació sobre les reunions en domicilis, que continuen autoritzades amb un màxim de dos grups de convivència.

Les noves mesures les ha anunciades el cap del Consell, Ximo Puig, que ha comparegut junt a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la taula interdepartamental. En la seva intervenció, Puig ha justificat la flexibilització de les restriccions, atès que el País Valencià ha aconseguit una posició "única a Espanya i Europa" després d'un mes on "s'han reduït a la meitat les persones hospitalitzades [275] i a un terç les ingressades en unitats de crítics [66]".

Puig també ha destacat que la taxa de contagi del País Valencià és de 40 casos per 100.000 habitants, "sis vegades inferior a la mitjana de l'Estat", i que la valenciana és l'única comunitat autònoma amb un risc baix. "Som una referència europea, i cap estat té en el conjunt unes xifres com les nostres", s'ha felicitat.

Un de cada cinc valencians ja ha rebut la primera dosi

Per últim, el cap del Consell ha destacat que gairebé el 70% dels ciutadans amb més de 80 anys estan vacunats amb les dues dosis, i que tots han rebut, com a mínim, una dosi. Pel que fa a les persones d'entre 70 i 79 anys, a més del 50% ja se'ls ha administrat la primera dosi. En el cas dels ciutadans d'entre 60 i 69 anys, un de cada tres ja ha rebut la primera dosi. "Més d'un milió de valencians ja estan vacunats [amb almenys una dosi], un de cada cinc habitants", ha emfatitzat Puig.

stats