País Valencià 24/11/2021

El govern valencià debatrà aquest dijous si sol·licita al TSJPV el certificat covid per a bars, restaurants i locals d'oci

El Consell pretén aplicar aquesta norma i evitar l'aprovació de noves restriccions d'horaris o aforaments de cara a Nadal

Ara
2 min
El certificat covid ha despertat un debat encès entre partidaris i detractors.

ValènciaEl govern valencià debatrà aquest dijous els detalls sobre la petició que traslladarà al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià perquè autoritzi l'exigència de disposar del certificat covid per accedir a bars, restaurants i locals d'oci. Ho ha comunicat aquest dimecres la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la trobada que ha mantingut amb el sector turístic i de la restauració. Barceló ha informat que l'objectiu del Consell és aplicar aquesta norma i evitar l'aprovació de noves restriccions d'horaris o aforaments de cara a Nadal.

Segons han confirmat a l'ARA fonts del departament de Sanitat, els termes de l'acord "no estan tancats" i s'hauran de definir durant la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació davant el Coronavirus, que es reunirà aquest dijous a la 13 hores. Tot i que la decisió podria variar, ara mateix la proposta és deixar fora de l'exigència del certificat covid els hotels, comerços i espais culturals com ara cinemes i teatres.

Pel que fa als terminis, la intenció del govern valencià és disposar de l'aval del TSJPV la setmana que ve perquè la mesura entri en vigor abans del pont de la Constitució i que es mantingui activa, com a mínim, fins després de les festes de Nadal.

Valoració positiva del sector

Els representants del sector turístic i de la restauració han valorat positivament la posició del Consell i han afirmat sentir-se "relativament satisfets" amb una mesura que consideren un "mal menor". En declaracions a l'agència Europa Press, el secretari general de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme del País Valencià (Conhostur), Rubén Ferrando, ha explicat que la seva organització ha sol·licitat al Consell que els locals petits i amb un o pocs treballadors estiguin exempts d'implementar el certificat covid. Addueix que per a aquesta mena d'establiments, disposar d'una persona controlant els accessos a la porta és "complicat". Segons ha indicat Ferrando, la conselleria ha valorat "molt positivament" la petició i l'estudiarà. Conhostur també ha demanat a Sanitat que els locals disposin d'una aplicació homologada i elaborada per la Generalitat que els proporcioni "seguretat jurídica" i "eviti fraus" en el moment de comprovar el certificat covid.

Passaport també per a residències de gent gran

L'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents del País Valencià (Aerte) ha demanat aquest dimecres que el certificat covid s'exigeixi també als acompanyants dels residents en les sortides dels primers, i a totes les persones del domicili on pernocti l'usuari fora del geriàtric. En aquest sentit, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat que el Consell busca la fórmula legal que permeti aprovar aquesta mesura.

1.097 contagis i quatre defuncions més

Aquest dimecres la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat que en les últimes 24 hores al País Valencià s'han registrat 1.097 contagis nous (+498) i quatre defuncions. També ha augmentat la pressió hospitalària i ara hi ha 352 persones ingressades (+27), 61 de les quals a les UCI (+4).

stats