El govern valencià es posa els deures del pròxim semestre

Destaca la posada en marxa d'un Pla de Mobilitat Interadministrativa, l'impuls del vehicle elèctric i la nova llei de serveis socials inclusius

El govern valencià que presideix Ximo Puig ha fixat els objectius per al pròxim semestre, després de les reunions mantingudes en el marc del seminari de govern celebrat a Ademús (Racó d'Ademús).

En l'àrea de Presidència, destaca la posada en marxa de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, el pla per a la  desestacionalització del turisme i l'execució de la segona fase del Fons de Cooperació Local, que permetrà als ajuntaments del País Valencià millorar el finançament municipal i accedir a projectes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) -la Generalitat assumirà la part del finançament corresponent als consistoris-.

Nova llei de serveis socials inclusius

El departament de Vicepresidència i d'Igualtat i Polítiques Inclusives té com a objectiu l'elaboració del decret d'acció continuada, centrat en les associacions encarregades de gestionar els centres de serveis socials i que pretén dotar-los d'una estabilitat i seguretat jurídica més grans. A més, també destaca l'inici de la tramitació d'una nova llei de serveis socials inclusius que situï el País Valencià a "l'avantguarda", i que la consellera Mónica Oltra ha anomenat "la gran llei" d'aquesta legislatura en matèria de drets socials.

Pel que fa a la conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, el departament dirigit per Vicent Soler es marca com a principals metes l'aprovació del decret llei per a la constitució del primer Fons de Capital Risc destinat a persones amb vulnerabilitat social.

Pla de Mobilitat Interadministrativa

Així mateix, la conselleria de Justícia, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques apostarà en els pròxims mesos pel Pla de Mobilitat Interadministrativa per a les treballadores públiques víctimes de violència de gènere, així com la fixació d'una oferta pública d'ocupació que es traduirà en la convocatòria de 5.286 places en els pròxims 3 anys.

Residència d'Artistes

Per la seva banda, el departament d'Educació, Investigació, Cultura i Esport té previst l'impuls del projecte de Residència d'Artistes i un decret per regular el reglament orgànic i funcional dels centres educatius que doni resposta als reptes i necessitats del sistema educatiu actual. 

La conselleria de Sanitat i Salut Pública s'ha marcat com a meta la compra centralitzada de endopròtesis i la posada en marxa d'un programa que posi l'accent en la humanització de les unitats assistencials de malalts crítics per millorar l'atenció prestada als pacients i als familiars.

Impuls del vehicle elèctric

Quant a l'àrea d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, la vicepresidenta ha destacat l'aposta ferma per l'impuls del vehicle elèctric i el desenvolupament d'una infraestructura de recàrrega en tot el País Valencià. A més, també ha subratllat el pla biennal d'ajuda i foment del cooperativisme.

A més, la conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural treballarà el pròxim semestre per desenvolupar un nou model productiu basat en la investigació, la innovació i la formació, així com un avantprojecte de llei sobre protecció, benestar i tinença d'animals.

En l'àmbit de les infraestructures, el departament que dirigeix María José Salvador ha fixat entre els seus objectius fonamentals començar l'elaboració del Pla Plurianual de Rehabilitació i Ampliació del Parc Públic d'Habitatge de la Generalitat i la presentació de les zones del nou Mapa Concessional del Transport de Viatgers per carretera. En aquest sentit, Oltra ha recordat que, quan van arribar al govern, un 80% de les concessions de transport interurbà estaven "caducades".

Finalment, la conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació treballarà en l'avantprojecte de llei de la Inspecció General de Serveis i Sistema d'Alertes de la Generalitat i en la creació de l'Oficina de Conflictes d'Interessos.

Millora del finançament i de la inversió de l'Estat

El president del Consell, Ximo Puig, ha assegurat que els pròxims mesos seran "determinants" per a la política valenciana i per al que ha denominat "la plasmació del problema valencià". "Volem que aquest sigui el semestre en el qual el govern d'Espanya compleixi la seva paraula i s'aprovi el nou model de finançament autonòmic".

A més, també ha afegit que els pròxims mesos seran "decisius" a causa de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat, i ha assegurat que el seu govern lluitarà "per acabar d'una vegada per sempre amb la infrainversió consolidada durant les anteriors legislatures".