País Valencià 16/09/2020

El govern valencià anuncia rebaixes fiscals per viure en municipis despoblats

Els que han patit un ERTO i les dones víctimes de violència masclista també gaudiran de reduccions

Ara
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana ha anunciat que la llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2021 inclourà deduccions en l'IRPF per a les persones que resideixin en municipis en risc de despoblació. Aquesta reducció oscil·larà entre els 300 i els 540 euros per contribuent, depenent dels fills a càrrec seu.

Segons ha explicat Ximo Puig després d'haver mantingut una reunió amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, el text també preveu desgravaments fiscals per als afectats per un ERTO que van rebre l'ajuda autonòmica addicional de 150 euros. A més, la llei preveu deduccions per a les persones que facin donacions de material sanitari o en metàl·lic per a la investigació sobre el coronavirus, així com per a dones víctimes de violència masclista.

Concretament, en el cas de les dones víctimes de violència masclista, les deduccions oscil·laran del 15%, amb un límit de 550 euros, al 20%, amb un límit de 700 euros. En el cas de tractar-se de dones de fins a 35 anys o amb diversitat funcional, la deducció s'eleva fins al 25%, amb un límit de 850 euros. La rebaixa fiscal en aquests casos, a més, s'aplicarà a l'arrendament de l'habitatge, fins al 25%, i amb un tipus superreduït del 4% en cas de compra.

El text inclou una rebaixa del 5% del preu de la matrícula universitària del primer curs per als graus en els quals les pràctiques tenen un pes especial, al ser les més costoses per als alumnes. És a dir, que aquesta reducció afectarà els estudis sanitaris i les enginyeries.

En matèria de transport, el projecte preveu una deducció del 10% en l'adquisició o l'electrificació de bicicletes urbanes i vehicles elèctrics de mobilitat personal. Així com una deducció per incentivar les aportacions en societats de capital i cooperatives de nova creació, sempre que es tracti d'una activitat no exercida amb anterioritat i generi ocupació. Segons ha informat Puig, es pretén que els agents econòmics i socials i la ciutadania puguin fer aportacions abans de l'aprovació definitiva de la llei.

stats