País Valencià 08/02/2013

La Generalitat Valenciana decideix personar-se en el cas Nóos per la via civil

El govern valencià ha pres aquesta decisió a instàncies de l'informe encarregat a l'Advocacia general de la Generalitat Valenciana

Salvador Almenar
1 min
El vicepresident, José Ciscar, informa del temes tractats en la reunió del govern / ACN

ValènciaEl vicepresident del govern valencià, José Ciscar, ha anunciat avui que l'Executiu ha pres la decisió de personar-se per la via civil en el cas Nóos. El portaveu del Consell ha fet aquest anunci després de reunir-se el ple del govern valencià, on s'ha pres aquesta determinació a instàncies d'un informe encarregat a l'Advocacia de la Generalitat Valenciana.

Ciscar ha explicat que les raons que han portat el govern valencià a personar-se finalment en aquesta causa, tal com proposava el jutge instructor José Castro, són defensar els interessos dels valencians, per una banda, i "rescabalar fins a l'últim euro que hagi sortit de manera il·lícita de les arques valencianes", per una altra. El govern valencià, però, no exercirà l'acció penal perquè "hi ha un ministeri fiscal i una acusació particular que fan aquesta funció".

El portaveu valencià ha explicat que exerciran l'acció civil per tal d'assegurar-se que "es retornin" a la caixa pública valenciana "tots aquells diners que hagi pogut percebre indegudament per l'Instituto Nóos". Malgrat es reserven la possibilitat d'exercir l'acció penal, Ciscar ha dit que no és la "intenció" del govern valencià exercir-la en "cap moment".

stats