El govern valencià no desautoritza les enquestes i admet el desgast provocat per les seves polítiques

El vicepresident José Ciscar diu que les enquestes "són una foto fixa d'un moment determinat" i que l'únic sondeig que els importa és el del dia de les eleccions

El vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, ha assenyalat aquest divendres que la Generalitat Valenciana "no pren decisions pensant en les enquestes", tot i que ha reconegut "el desgast" que implica haver de "prendre decisions" en una situació econòmica com l'actual.

D'aquesta manera, el número dos del govern valencià ha donat validesa a les enquestes que pronostiquen una forta davallada electoral del PP, que obriria la possibilitat que PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià formessin govern el 2015.

Preguntat en la roda de premsa posterior a la reunió del govern valencià que avui s'ha celebrat a Crevillent (Baix Vinalopó) per l'enquesta publicada per l'edició valenciana del diari ' El País'  del dia 9 d'octubre, Ciscar ha admès el "desgast" del Partit Popular i s'ha mostrat "preocupat" per una possible aliança entre socialistes i "opcions radicals que llastarien de manera greu la recuperació econòmica".

El vicepresident ha dit que el seu govern té "un full de ruta" que continuaran executant. Ciscar ha afegit que és conscient que prendre decisions genera desgast, "però preferim tenir desgast per prendre decisions que tenir-ne per no fer res, com va fer el govern de Zapatero".

José Ciscar ha dit que la prioritat de les polítiques del govern valencià és "crear llocs de treball i la sostenibilitat dels serveis bàsics com la sanitat, l'educació i les polítiques socials". Ciscar ha assegurat, però, que els esforços dels ciutadans en aquests anys es veuran recompensats en sortir de la crisi.

El número dos del govern valencià ha alertat també del risc que l'alternativa al PP sigui un "tripartit" amb el PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià. Ciscar ha assegurat que un govern socialista amb "opcions radicals" llastaria la recuperació econòmica.

Sobre l'enquesta, ha reiterat que és "una foto fixa en un moment determinat" i que "l'única enquesta que ens val és la de les eleccions. No és el moment de pensar en enquestes, hem de seguir treballant en què aquesta situació millori, i millorarà segur".

El + vist

El + comentat