País Valencià 06/09/2016

El jutge del cas Imelsa imputa l'ex número dos de Rita Barberá a l'Ajuntament de València per un delicte electoral

L'instructor també ha citat a declarar com a investigat l'exvicepresident de la Diputació de València i número dos d'Alfonso Rus, Juan José Medina

Europa Press
1 min
La Guàrdia Civil va requisar a Alfonso Grau rellotges d'alta gamma que podria haver rebut a canvi d'adjudicacions

ValènciaEl titular del jutjat d'instrucció número 18 de València, encarregat d'investigar el cas Imelsa, ha citat a declarar en qualitat d'investigat Alfonso Grau, exvicealcalde de València i número dos de l'exalcaldessa de la ciutat Rita Barberá, per un delicte electoral. En el mateix acte, el jutge cita com a investigats –imputats segons l'antiga llei d'enjudiciament– l'exvicepresident de la Diputació de València Juan José Medina, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.

Grau i Medina hauran d'acudir a declarar el 19 de setembre per la peça separada del cas Imelsa en la qual s'investiga un presumpte delicte de blanqueig en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València i un possible delicte electoral.

Precisament per aquesta peça van haver de comparèixer dilluns al jutjat la que va ser exsecretària del grup municipal –i persona de confiança de Barberá– María del Carmen García Fuster, i l'administradora provincial de la candidatura popular a les eleccions municipals del 2015, Montserrat Tello, que es van contradir entre elles en relació amb el coneixement que el PP provincial tenia de l'existència d'un compte opac en el partit.

Amb aquestes noves dues persones citades en qualitat d'investigades –abans imputades– ja són quatre persones a qui s'atribueix el presumpte delicte electoral dels anys 2011 i 2015. Pel blanqueig, els investigats superen el mig centenar.

García Fuster, considerada una persona propera a l'exalcaldessa Rita Barberá, va explicar al jutge que el PP coneixia perfectament l'existència dels comptes municipals i també va dir que ella informava el partit de les despeses de campanya.

No obstant això, Montserrat Tello va declarar que el Partit Popular no tenia cap tipus de coneixement sobre aquest presumpte compte opac ni de pagaments o ingressos.

stats