País Valencià 13/08/2012

L'incendi d'Alacant està estabilitzat i sense flames

Dues persones dels equips d'extinció han mort a causa del foc originat ahir a la tarda a la localitat de la Torre de les Maçanes

Salvador Almenar
1 min
L'incendi de La Torre de les Maçanes està estabilitzat / EFE

ValènciaEl conseller de Governació valencià, Serafín Castellano, ha confirmat que els treballs d'extinció realitzats aquesta nit a l'incendi de la Torre de les Maçanes han permès "estabilitzar-lo" i apagar les flames. Durant tot aquest matí, uns 200 efectius terrestres i 20 mitjans aeris continuaran treballant a la zona refrescant el perímetre de l'incendi per evitar que el foc revifi. La baixada de temperatures i una major humitat han afavorit el treball dels bombers durant la nit.

Castellano ha fet una primera estimació de la superfície afectada per les flames que han afectat als municipis de la Torre de les Maçanes, Penàguila i Benifallim. Segons les paraules del mateix conseller, el foc podria haver afectat unes 600 hectàrees. A més, ha confirmat que no s'ha produït cap nou desallotjament des d'ahir a la tarda.

El conseller ha tingut un record especial per a les dues víctimes mortals d'aquest incendi. L'última d'elles ha mort aquesta matinada a l'Hospital d'Alacant, al qual va ser traslladat amb ferides per cremades. Hores abans, el servei d'emergències de la Generalitat Valenciana havia confirmat la mort d'un agent mediambiental per causes que encara es desconeixen.

stats