País Valencià 25/03/2013

Els bombers aconsegueixen sufocar les flames de l'incendi que afecta diferents poblacions de la Safor

Les gairebé tres-centes persones desallotjades ahir podran tornar a les seves cases a partir d'aquesta tarda

Ara
1 min

ValènciaL'incendi originat ahir a la tarda a la població valenciana de Barx està estabilitzat i des de les 11:15 hores d'avui els bombers han aconseguit sufocar les flames. Així ho ha assegurat fa tan sols uns minuts el conseller de Governació, Serafín Castellano, després de reunir-se amb els coordinadors del dispositiu d'extinció al lloc de comandament avançat situat a la Font de la Drova.

Les tasques es centren ara en delimitar el perímetre de la zona afectada pel foc i refrescar la zona. El conseller ha avançat que tot i no haver-hi flames es mantindrà el dispositiu actual perquè demà es preveuen nous vents de ponent. Les primeres estimacions assenyalen que aquest incendi ha afectat un total de 266 hectàrees pertanyents als termes municipals de Barx, Xeresa i Simat de la Valldigna.

Castellano també ha avançat que les gairebé tres-centes persones que ahir van ser desallotjades per precaució de les seves cases i d'una residència d'ancians podran tornar a partir d'aquesta tarda. La majoria han passat la nit a casa seva, atès que moltes dels habitatges desallotjats són segona residència, i altres a centres muncipals.

El conseller de Governació ha dit que les primeres investigacions apunten que la causa del foc podria haver estat una negligència. Algunes informacions assenyalen que els responsables del foc podrien ser uns nens que estaven tirant petards a una zona boscosa molt pròxima a la localitat de Barx.

stats