País Valencià 16/08/2021

L'incendi d'Assuévar, controlat i sense flames després de cremar 420 hectàrees

La caiguda d'un llamp continua sent la principal hipòtesi sobre l'origen del foc

Ara
1 min
Una pineda cremada durant l'incendi que ha afectats els municipis d'Assúevar, Soneja i Almedíxer

ValènciaL'evolució de l'incendi forestal declarat dissabte passat a Assuévar (Alt Palància) continua sent favorable, i ja està controlat i sense flames.

Les hectàrees afectades s'eleven fins a les 420, 220 de les quals dins de l'àrea del Parc Natural de la Serra d'Espadà, un dels més valuosos del nord del País Valencià, especialment pels seus boscos de sureres. L'extensió cremada el converteix en l'incendi més important al País Valencià d'aquest estiu després del registrat la setmana passada a Rafelguaraf .

La seva propagació es va veure afavorida pel vent de ponent i temperatures de fins a 40 graus. Sobre la causa del foc, que també ha afectat els termes municipals de Soneja i Almedíxer, efectius del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) han apuntat a un llamp caigut en una surera.

Treballs per refredar el terreny de l'incendi Assúevar

Des del Servei d'Emergències de la Generalitat Valenciana han indicat que es continua treballant a la zona per refredar el perímetre de l'incendi i donar-lo per extingit. Amb aquest objectiu, continuen desplaçades quatre unitats de bombers. Per contra, ja s'han retirat els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i les brigades forestals de la Diputació de Castelló.

També ja són a casa seva els veïns del municipi que van ser desallotjats dissabte a la matinada per precaució, i que diumenge a la tarda ja van poder tornar als seus habitatges.

stats