Estabilitzat l'incendi de Llutxent, al País Valencià

Continuen les tasques d'extinció a les zones afectades pel foc, que ha arrasat 3.000 hectàrees

Els Bombers de València han donat per estabilitzat l'incendi de Llutxent, a la Vall d'Albaida, tot i que continuen les tasques d'extinció a les zones afectades pel foc, que ha arrasat 3.000 hectàrees. 

“La por de perdre tot el que tenim es fa cada cop més real”

Durant la nit els mitjans terrestres han estat treballant en dues zones que continuaven actives  "sense descans", ajudats per la pluja, encara que ha sigut poc intensa, i la humitat alta, així com per drons que formen part de l'operatiu d'extinció i que han sobrevolat tota l'àrea de l'incendi.

Per a avui s'espera una baixada important de la humitat, especialment a partir de les 14 hores, de manera que les condicions climatològiques es podrien "endurir", segons ha indicat l'inspector en cap del Consorci de Bombers de València, José Miguel Basset.

A les 10.30 hores està prevista una reunió de coordinació dels serveis d'extinció per analitzar l'evolució de l'incendi durant aquesta nit i adoptar les mesures en l'estratègia de control. També s'avaluarà si es manté l'evacuació de les persones desallotjades, més de 2.600. El foc ha calcinat unes 40 cases.

Fonts d'Emergències de la Generalitat Valenciana han informat a EFE que aquesta nit ha sigut tranquil·la per als serveis d'extinció, que han pogut treballar sense complicacions.

El + vist

El + comentat