País Valencià 09/08/2021

Els incendis del cap de setmana al País Valencià deixen un balanç de 180 hectàrees cremades

Els focs es van declarar dissabte i van ser afavorits pel vent de ponent, que va bufar moderat

Ara
1 min
Diversos bombers treballen per extingir l'incendi que ha afectat Rafelguaraf i Barxeta

ValènciaEls quatre incendis forestals que han afectat el País Valencià durant el cap de setmana han deixat un balanç de 180 hectàrees cremades després d'un dissabte en què el sec vent de ponent, que va bufar moderat, i les altes temperatures van facilitar la propagació de les flames.

El foc més important ha afectat els municipis de Rafelguaraf (Ribera Alta) i Barxeta (Costera), on s'han cremat 177 hectàrees de bosc i matolls. A hores d'ara, els membres del Servei d'Emergències de la Generalitat Valenciana continuen treballant en les tasques d'extinció, després que diumenge a la tarda l'incendi fos declarat controlat. La seva evolució és favorable i des d'ahir no es registren flames a la zona. Amb tot, els bombers continuen treballant per refredar el terreny i evitar que revifi el foc. Està també controlat i sense flames l'incendi declarat dissabte a Palma de Gandia (Safor) que ha cremat 1,8 hectàrees.

Més favorable encara és l'evolució dels focs que han afectat Xiva (Foia de Bunyol) i Alcoi (Alcoià), tots dos ja extingits. En el primer es va cremar una hectàrea i en el segon 0,05 hectàrees.

A hores d'ara, la conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica no ha informat encara sobre el possible origen dels quatre incendis forestals.

stats